Hessa Industri AB

 

1969-

HESSA startas av grundaren Herbert Saxer, 29 år gammal. Affärsidén var då liksom nu att tillhandahålla de bästa förbrukningsvarorna inom kem och rengöring till företag i hela Sverige och till riktigt låga priser. Under de kommande åren etablerades säljkontor runt om huvudstaden med lager i Upplands Väsby norr om Stockholm. Kundern erbjuds stora besparingar genom att göra en, för tiden, normalt sett dyr och krånglig inköpsprocess till en enkel och billig affär.

1980-1990-talet

Företaget utvecklas över tid och som mest är vi ca 50 anställda inom försäljning och produkterna säljs under varumärken som Hessa, Valida, Encent, Emand, Dial och Graal. Kundern består av företag inom fordonsindustrin - tillverkning & service, åkeribranschen samt entreprenad. Vi levererar nu våra produkter till ca 10.000 företagskunder över hela Sverige däribland välkända företag såsom biltillverkaren SAAB och industriföretaget ABB. 1982 flyttar HESSA till Enköping, Sveriges närmaste stad. Här utvecklas nytt säljkontor, produktionslokal, lager samt administrativt kontor med totalt 10 anställda.

2011

Vår mycket omtyckta produkt HESSA® Kalkbort introduceras på konsumentmarknaden genom försäljningsavtal med några av Sveriges största företag inom detalj- och dagligvarubranschen.

2013

Företaget genomgår en omfattande upprustning av maskiner och utrustning i vår produktion för att kunna öka vår produktionskapacitet och möta kraven från större kunder inom detalj- och dagligvarubranschen.

2014

Företaget uvecklar produktportfolion och utökar sortimentet för att bli en komplett leverantör till Sveriges tvätt- och textilserviceföretag.

2015

Vår populära HESSA® Kalkbort finns nu på över 400 försäljningsställen över hela landet och slår alla rekord. Produkten blir en av Sveriges mest sålda kalkborttagningsmedel på konsumentmarknaden. HESSA® får utmärkelsen "Ett av Sveriges äldsta och mest välskötta industriaktiebolag" samt högsta kreditvärdighet och AAA (trippel-A) av kredit- och marknadsinformationsföretagen UC samt Bisnode.

2016

Vår populära HESSA® ICE-Breaker får utmärkelsen "Bäst i test!" och högsta betyg 5/5 i ett oberoende test av tidningen Motor (utg. Motormännen).

2018

HESSA Industri AB omstruktureras för att möta nutidens krav hos våra kunder samt tillsynsmyndigheter inom områdena organisation, arbetsmiljö, personal, försäljning och marknadsföring. HESSA® tar på allvar ett stort kliv ut på e-handelsmarknaden med våra nya webshop www.hessa.se. HESSA® inleder försäljningssamarbete med Cederroth, en av Sveriges största inom utrustning och produkter för Första Hjälpen. Vårt sortiment utökas med 100-tals nya artiklar inom Första Hjälpen. Företaget utökar sortimentet för att på sikt bli en komplett leverantör inom områdena kemikalie- och spillhantering samt personlig skyddsutrustning. Med omfattande rikstäckande kampanjer lockar vi nya kunder inom områdena restaurang, storkök, caféer, hembygdsgårdar samt förskola och skola att hitta våra prisvärda produkter inom disk, tvätt och städ. Efter en tids sjukdom överlämnar företagets grundare Herbert Saxer ägandet till företagets nye VD, Mikael Hellman, som arbetat inom företaget sedan tio år.

2019

Företaget investerar i arbetsmiljö och personal genom omfattande arbetsmiljösäkrande åtgärder inom företagets alla delar för att möta kraven om säker kemikaliehantering och mycket mer. Samtliga medarbetare inom logistik, lager och administration utbildas och våra fordon uppgraderas för att möta kraven i de nya föreskrifterna om transport av farligt gods på väg ADR-2019. Företaget tar ett stort kliv i utökningen av vår e-handelsplattform www.hessa.se genom att kraftigt utöka antalet produkter inom området Verktyg & Maskiner med 1000-tals nya produkter för industri, lantbruk, verkstäder, lager och kontor.

HESSA Industri AB får genom arbetsgivarorganistaionen Almega kvalitetsstämpeln "Det goda tjänsteföretaget!"som intyg på att företaget inte bara följer lagar och kollektivavtal utan även arbetar aktivt för god etik inom arbetsmiljö och andra frågor rörande våra medarbetare.

2020

HESSA® rustar för en intensiv rekryteringskampanj av medarbetare till vårt nya säljteam. Vi internutbildar ny personal för att möta våra kunders behov. Vi skapar nya affärsrelationer med kunder inom nya branscher som upptäcker våra prisvärda och fantastiska produkter inom kem och rengöring. Tack vare våra rikstäckande kampanjer är vi idag en stor leverantör till företagen inom offset- och tryckeribranschen, elektronikindustrin, metall- och plastvaruindustrin, medicin- & dentalinstrumentindustrin, sjukhus, tandläkarmottagningar, tandtekniska laboratorier samt tillverkare av elektromedicinsk utrustning. Vi investerar i en omfattande uppdatering och revision av vår dokumentation om våra kemiska produkter för att möta kraven i den europeiska kemikalieförordningen (CLP) och de krav som ställs på oss som producent och tillverkare.

HESSA Service

Vi står alltid till tjänst med rådgivning och offert när så behövs. Är det något du saknar inom rengöring och underhåll så ring, faxa eller skicka ett mail så ska vi hjälpa dig! Vi lovar snabba leveranser!

HESSA Prispressaren

Vi erbjuder ett komplett rengöringsprogram till absolut lägsta pris. Priset är alltid rejält lägre än vad andra företag kan erbjuda genom traditionella försäljningsmetoder.

Kontaktinformation

HESSA Direktköp anger formen för vår verksamhet. Genom att beställa direkt från fabrik slipper Du alla mellanhänder.

Din beställning gör Du på följande sätt:
Ring 0171-27910
Faxa 0171-31075
Maila till info@hessa.se
Använd vår webshop och fyll i din beställning

Gör en dyr och krånglig inköpsprocess till en snabb och enkel affär!